Kørsel & Regler


VEJLEDNING TIL HVAD DU BØR VÆRE OPMÆRKSOM PÅ VEDR. KØRSEL OG REGLER

KØRSEL PÅ LAD CYKEL


En ladcykel med 2 hjul foran og 1 bagved er robust og sikker at cykle på. Der er dog ting man skal være opmærksom på, når man benytter en ladcykel generelt. Benytter man en ladcykel på EL, er der flere ting vi anbefaler du skal være opmærksom på.  


Når du kører ligeud, skal du være opmærksom på farten. Vi anbefaler I kører i niveau 1, altså den laveste hastighed.

Jo hurtigere du kører på ladcyklen, des længere bliver bremselængden.


Når du drejer på en ladcykel skal du være opmærksom på balancen. Dvs. at når du drejer på en ladcykel, er der et tyngdepunkt mellem kasse og sadel, som bliver højere når du drejer. Ladcyklen kan derfor have nemmere ved at vælte.

Når du kører en med EL motor, så må den først afgive effekt, når cyklens pedaler betjenes og igangsættelsen kan derfor føles pludselig.

Når du skal til at sætte i gang, og drejer samtidig, så skal du være opmærksom på at el motoren sætter i gang, og det kan den måske først gøre efter du har drejet rundt ¼ omgang på pedalerne. Det afhænger af, hvor sensoren og føleren sidder overfor hinanden i kransen. Igangsættelsen mens du drejer er derfor noget du skal være meget opmærksom på. Vi har dog udstyret alle vores EL ladcykler med en kontakt i bremsen. Dvs. hvis du holder bremsen lidt inde uden at bremse, samtidig med at du træder rundt i pedalerne, så er EL motoren de-aktiveret og er sat ud af drift. Du vil derfor lettere kunne kontrollere EL ladcyklen når du drejer.


Vi anbefaler også at slukke motoren hvis du kører ned af en kantsten. Tyngdepunktet vil stadig være der, men det vil føles mere kontrolleret. Når du kører op eller ned af et bump, så sørg altid for ikke at dreje samtidig. Sørg altid for at ladcyklen står i en ligeud stilling når du kører op eller ned, og drej så ladcyklen efterfølgende. Du kan sagtens gøre det, men tyngdepunktet bliver meget højt, og cyklen vil lettere kunne vælte. Du skal derfor være meget opmærksom på dette. Men som sagt, tryk bremsen lidt ind, eller sluk motoren, så er motoren de-aktiveret.Husk altid at hælde din krop til samme retning som du ønsker at dreje til. Dvs. drejer du til højre, så læn dig selv mod højre, og omvendt.  


Bliv fortrolig med ladcyklen inden du kører med børn. Vi anbefaler, at du som udgangspunkt selv sætter dig op på ladcyklen, og bliver fortrolig med den inden du kører med børn. Stil dig ved siden af ladcyklen, drej den i yderstilling, og tag fat i styret, tryk eller skub på ladcyklen så du mærker den ”tilter” let og få en ide om tyngdepunktet på den. Kør en tur uden at tænde EL motoren, køre forsigtigt ned af en kantsten eller bump og få en fornemmelse af hvordan ladcyklen reagere i forskellige situationer. Tænd herefter EL motoren og bliv mere fortrolig med den. Vores anbefalinger: - Test altid ladcyklen uden at aktivere el motoren først, og uden børn - Kør ikke med høj fart, kun laveste niveau, mens du har børn i cyklen - Drej altid forsigtigt når du køre i fart - Sørg altid for at ladcyklen står i en ligeud stilling når du kører op eller ned af et bump - Læn altid din krop i samme retning som du ønsker at dreje.   


Bremserne på en ladcykel fortil har to bremser. Bremser den ene bremse mere end den anden, så vil ladcyklen trække til den side som bremser mest. Det kan forekomme ved mere slid på den ene bremse en den anden, (skæv fælg, manglende justering mm.) – Der kan også sætte sig snavs på skiven, bremseklodserne, ligesom bremsen kan af en eller anden årsag blive defekt, sætte sig osv.


Ladcyklen er udstyret med hydraulik bremser, og kan fryse eller blive utæt. Dog er hydraulik den bedste og mest effektive bremser, der findes. Resultatet af en defekt bremse på forhjul er at den bremser skævt. Den vil trække til den ene side når du bremser, men holder du i styret, så bremser den lige når du bremser. Du vil kun mærke den vil til den ene side, men gør det ikke hvis du holder fast i styret. Så den eneste mulighed er ikke at kører igennem en hæk. Men bremser blot ned. – Kører du i høj fart, f.eks. ned af en tunnel, så brems cyklen op så du kører den samme lave hastighed som ved ligeud vej. Jo hurtigere du kører og bremser op, jo mere/kraftigere vil du føle den vil trække. Kontakt B-Bikes hvis du fornemmer den trækker lidt. Kontakt altid dit servicecenter, hvis bremsen ikke virker optimalt. Kør ikke på ladcyklen.

REGLER


I en ladcykel har du en god kontakt til barnet/børnene. Til gengæld har du ingen mulighed for at koble ladet fra, som du kan med en anhænger. Vær opmærksom på, at det kræver lidt tilvænning at køre med ladcykel. Så start med at øve dig på et lukket område uden trafik.


Når der er læs på ladcyklen, skal du passe på med skarpe sving, da cyklen godt kan vælte, hvis du kører hurtigt.


Hvor mange må der være på en ladcykel?

Når du har passagerer med på din ladcykel, skal der være en særlig siddeplads til hver, og de skal alle være spændt forsvarligt fast.

På en dertil indrettet ladcykel må der være højst 7 personer i alt; Én voksen fører samt 2 personer (uanset alder) + max 4 børn under 8 år. Dvs. at du må gerne må køre med fx 2 større børn/voksne + op til 4 børn under 7 år - eller med max 6 børn under 8 år. Hvis der altså er en siddeplads til hver. Du må også gerne have 4 (eller 5) børn i ladet og ét barn bag på cyklen i en cykelstol.


Husk! Der skal være særlige siddepladser til alle, og alle passagerer skal være spændt fast og beskyttet mod hjulenes eger. 


Der er ingen lovmæssig bestemmelse om, hvor meget børnene må veje, eller hvor meget man må læsse med, Det er alene fabrikantens oplysninger om, hvad cyklen kan lastes med, der gælder. Det er dog en god idé at overholde max vægt-angivelsen på cyklen. Hvis du overlæsser cyklen, kan du risikere, at den ikke kan bremse ordentligt eller at den bryder sammen. Overvej også, om du har kræfter til at køre med mange børn på cyklen. Du skal være i stand til at køre cyklen forsvarligt og have fuldt herredømme over cyklen.


En cykel med 3 hjul må være op til 1,25 m bred.

TRIBBO og B-Bikes står klar til at byde dig velkommen i Karlslunde og Randers.

Vi står klar til at hjælpe dig med

alle spørgsmål. 

Ring 29837883 eller mail info@b-bikes.dk

Din TRIBBO el lad cykel leveres med 6 års garanti på cykelstellet.